نمایشگاه گروهی
روز جمعه 20 فروردین سال 1400 نمایشگاه گروهی "عمقِ غارِ خاموش" در گالری سو افتتاح شد.
-علیرضا نیکبخت
در روزهای اول موج چهارم همه گیری کرونا بود خبری مبنی بر افتتاحیه نمایشگاه گروهی سه تن از گرافیتی نویسان با سابقه تهران روی شبکه های اجتماعی قرار گرفت. عمق ، غار و خاموش که گرافیتی نویسی را از سال های 86 در تهران آغاز کردند این بار در کنار هم در صحنه هنری و گالری آثار خود را به نمایش گذاشتند .هر سه آن ها تجربه نمایشگاه های انفرادی و گروهی را داشتند.
ساعت 4 عصر جمعه 20 فروردین در گالری سو درهای نمایشگاه به روی بازدید کنندگان باز شد.
با وجود شرایط کرونا ، بازدیدکنندگان خوبی در افتتاحیه حضور داشتند.به دلیل اوج گرفتن شرایط همه گیری گالری از فردای افتتاحیه تا 3 روز تعطیل شد و بازدید بعد از این تعطیلی با تعیین وقت قبلی امکان پذیر شد. شرایط کرونا تاثیر منفی خود را بر این نمایش گذاشت و بازدید ها را محدود کرد. این اتفاق با شروع ماه رمضان نیز همراه شد که آن هم بر کم شدن بازدید ها تاثیرگذار بود.
بخشی از آثار خاموش از خط فکری و سبک و سیاق اثار اخیر او پیروی میکنند ، یعنی دخل تصرف در نشانه های شهری و از آن خودسازی . تعدادی از تابلو های شهری مرتبط با موضوع و ایده او انتخاب شده اند و نقاشی هایی با سبک و سیاق نگارگری ایرانی روی آن ها اجرا شده اند .تصاویر بیشتر شمایل شعرا و عارفان ایرانی و شعری از آن ها است که یا کلمه خاموش در شعر وجود دارد یا با موضوع اثر مرتبط است ، که این ها کنار هم قرار داده شده اند . بین آثار نشانه های از زندگی معاصر و اشیاء امروزی وجود دارد که گاها حاصل کار اشاره های طنز نیز ساخته اند. در کنار این اثار استایل نویسی های خاموش نیز نمایش داده شده اند و تعدادی از بلک بوک های قدیمی او تا روند کاری این گرافیتی نویس در گذشته نیز دیده شود.
(1).jpg)
(3).jpg)
(2).jpg)
غار که چند سالی است خوشنویسی تاثیر مهمی روی نگاه و سبک او در گرافیتی نویسی گذاشته در این مجموعه نیز ادامه روند کاری خود را پیش برده است.در بعضی آثار تلفیق خوشنویسی و استایل نویسی غربی را میبینیم و بعضی دیگر نقاشی خط اما با اضافه شدن متریال اسپری و بستر هایی مثل تابلو های شهری که حال هوای گرافیتی و خیابان را بین اثار حفظ میکند.
(4).jpg)
(6).jpg)
(5).jpg)
بخش عمده مجموعه عمق تجربه های او در نقاشی خط با چاشنی گرافیتی نویسی به همراه بلک بوک ها و نقاشی های او در طی این چند سال فعالیت است ، از آثار جدید عمق نیز در این مجموعه موجود است.
(7).jpg)
(9).jpg)
(8).jpg)
بازی با متریال ها و بستر های متفاوت ، پیش بردن ایدههایی محتوایی و بصریای که مردم با آن ارتباط برقرار میکنند و در فرهنگ و بافتار تاریخ جامعه ایرانی وجود دارند ، تلفیق گرافیتی غربی با زبان فارسی و عناصر بصری شرقی ، زبان مشترک بین این هنرمندان است .
درباره نمایشگاه مصاحبه کوتاهی با خاموش داشتیم که در ادامه شما را به خواندن آن دعوت میکنیم.
- یکم از روند شکل گیری این نمایشگاه برامون بگو ، اینکه از چه تایمی حدودا درگیرش بودی کی به فکر نمایش گروهی افتادید و روند اشناییتون با گالری سو چطور بود ؟- شروع ماجرا از اواخر تابستان 99 از طریق یکی از گرافیتی کاران قدیمی که دیگر فعالیتی در گرافیتی نداره و با گالری همکاری میکرد به من اطلاع دادن که گالری سو قصد همکاری با گرافیتی کاران و برگزاری نمایشگاه را داره.من هم گفتم اوکی ببینیم چی میشه. دیگه خبری از بچها نشد ،گذشت تا چند ماه بعد که گالری با غار هم صحبت کرد و چند جلسه با هم رفتیم و صحبت هایی داشتیم . اول قرار بود که یک نمایشگاه گروهی حدود 10 نفره باشه. به دلیل درگیری ها و بزرگی پروژه کم کم به این نتیجه رسیدیم که من و غار و عمق باشیم که تقریبا هم دوره هستیم و بنظرم ترکیب خوبی هم شد.
ایده کلی این بود که روی تابلوهای خیابونی کار کنیم. در کنارش کارهای قدیمی خودمون هم باشن.
حدود 2 ماه و نیم هم درگیر جمع کردن کارهای نمایشگاه بودیم .
- باز خورد های بازدید کننده ها چطور بوده تا الان و کلا به نظر خودت نمایش موفقی بوده؟- در کل خوب بود ، نسبت به شرایط کرونا و بعد هم ماه رمضان بازدید ها کمتر شد ولی روز افتتاحیه بازدیدکننده های زیادی اومدن و اکثرا هم دوست داشتن کارهارو و من بازخورد بدی نگرفتم از کسی.
(10).jpg)
این نمایشگاه تا 13 اردیبهشت ماه ادامه خواهد داشت و بازدید کنندگان با تعیین وقت قبلی میتوانند در گالری حضور پیدا کنند.
در ادامه گزارش تصویری اختصاصی مجله گرافیتی ایران را ببینید:
استیتمنت نمایشگاه
(11).jpg)
عکاس : فرازون